7 april 2010


achterhoekse wijnbouwers, winterswijk, dubbel goud, witte wijn, aspergesDe Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers (CVAW) hebben opnieuw hoge ogen gegooid tijdens een prestigieuze wijnkeuring.

Achterhoek Deze keer werden twee gouden medailles behaald tijdens de Berliner Wein Trophy 2010, een grote internationale wijnkeuring.

Twee wijnen van de Achterhoekse Wijnbouwers werden in Berlijn met goud bekroond. Het gaat om Achterhoeks Goud Solaris 2008 en Achterhoeks Goud Solaris Op Hout 2008. Deze wijnen werden volgens strenge internationale normen gekeurd. De leden van de CVAW zijn trots en tevreden over het behaalde resultaat. Het was de eerste keer dat ze wijnen hebben ingezonden naar een internationale wijnkeuring. Eerder al wonnen de Achterhoekse Wijnbouwers verschillende prijzen tijdens Nationale wijnkeuringen.

Horeca
De CVAW wil de contacten met de Achterhoekse horecabedrijven verstevigen. Daartoe wordt op maandag 19 april een bijeenkomst gehouden waarbij vertegenwoordigers van horecabedrijven kennis kunnen maken met de prima smaak van de wijnen. Tevens wordt er dan op Wijngoed Dierkinck in Winterswijk-Miste een gouden huwelijk aangekondigd. Het gaat om de combinatie van heerlijke witte wijnen en het witte goud: asperges. Horecavertegenwoordigers zijn uitgenodigd om deze bijzondere smaaksensatie te proeven.

Kwaliteitswijnen

De Achterhoek heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot het grootste wijnbouwgebied van Nederland. Twaalf wijnbouwers met ruim twintig hectare aan wijngaard hebben hun krachten gebundeld. Ze profiteren van een gunstig microklimaat en een optimale bodemgesteldheid. Het zorgt voor andere kwaliteitswijnen met een prima karakter en een unieke smaak. De wijnbouwers worden professioneel begeleid door internationaal bekende wijnmakers. De druiven worden verwerkt in een gezamenlijke, moderne wijnkelder, waar de wijn ook wordt gebotteld. Naast het verbouwen van druiven verzorgen verschillende wijngaarden nevenactiviteiten, waaronder wijnproeverijen, rondleidingen, bedrijfsuitjes en evenementen, zoals de jaarlijkse Nacht van de Wijngaard.
Voor meer informatie: www.achterhoeksewijnbouwers.nl

Bron:   oostachterhoek.allesvindbaarin.nl/