woensdag 07 april 2010

Proeverij Achterhoekse wijn voor horeca
De Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers (CVAW) houdt maandag 19 april een speciale wijnproeverij voor horecaondernemers.

Met de bijeenkomst wil de CVAW de contacten met de Achterhoekse horecabedrijven verstevigen. Horecaondernemers kunnen dan de wijnen van de vereniging proeven en genieten van een wijn-spijscombinatie van witte wijn en asperges.

Gouden medailles
De CVAW haalde in februari tijdens de Berliner Wein Trophy 2010 twee gouden medailles voor haar wijnen Achterhoeks Goud Solaris 2008 en Achterhoeks Goud Solaris Op Hout 2008. Het was de eerste keer dat de CVAW wijnen inzond naar deze internationale wijnkeuring.

Eerder al wonnen de Achterhoekse Wijnbouwers verschillende prijzen tijdens nationale wijnkeuringen.

De CVAW
De CVAW is een samenwerkingsverband van twaalf wijnbouwers met ruim twintig hectare aan wijngaard. Door de krachten te bundelen profiteren de wijnbouwers van een gunstig microklimaat en een optimale bodemgesteldheid.

De druiven worden verwerkt in een gezamenlijke, moderne wijnkelder, waar de wijn ook wordt gebotteld. Naast het verbouwen van druiven verzorgen verschillende wijngaarden nevenactiviteiten zoals proeverijen en evenementen.

Bron:   Horecaentree