Archive for the ‘Diversen’ Category

Workshop kerstkrans maken groot succes

Kerstkrans maken

Op 16 december hield Wijngaard Hesselink een workshop kerstkrans maken, het was een groot succes!
Volgend jaar gaan we dat zeker weer doen!
In 2012 houden we workshops op 12 en 14 December!
Workshop kerstkrans maken 2012

 

 

 

Rode wijn bij borstkankerbehandeling

Rubriek MediSein
Auteur RZ

Een resveratrolrijk dieet voor en tijdens behandeling van borstkanker met rapamycine is aan te raden. Oftewel, een glas rode wijn doet goed, zo concluderen onderzoekers van het Cleveland Clinic Lerner Research Institute.

beeld: Thinkstockbeeld: Thinkstock

Zij ontdekten dat resveratrol, dat onder meer in rode wijn voorkomt, de gevoeligheid voor rapamycine verhoogt en zo de groei van borstkankercellen remt. De combinatie van resveratrol en rapamycine kan van grote therapeutische waarde zijn in de behandeling van borstkanker en wellicht andere processen waarbij mTORC1 wordt geactiveerd.

Hoewel vorderingen in chemotherapie het risico van terugval en overlijden van borstkankerpatiënten aanzienlijk verminderd hebben, is de terugkeer van borstkanker door mislukte chemotherapie of opgebouwde resistentie nog steeds een probleem. Combinatietherapie is vaak een oplossing om resistentie te overkomen.

Kankercellen worden na verloop van tijd resistent tegen rapamycine. Behandeling met rapamycine, waarvan bekend is dat het mTORC1 selectief remt, kan ervoor zorgen dat celoverleving en medicijnresistentie toenemen. Door rapamycine te combineren met resveratrol wordt de celgroei geremd, voornamelijk door het onderdrukken van AKT-activatie dat door rapamycine wordt geïnduceerd.

Het remmende effect van rapamicine op celgroei varieert nogal tussen verschillende kankercellijnen. In huidig onderzoek werd naar drie cellijnen gekeken (MDA-MB-231, MCF-7 en BT-549) en zorgde de combinatie van kleine hoeveelheden rapamycine en resveratrol in alle drie de cellijnen voor een celafname van zeker 50 procent.

Reina Zijlstra

Cancer Letters 2011; 301: 168-76: Resveratrol enhances the anti-tumor activity of the mTOR inhibitor rapamycin in multiple breast cancer cell lines mainly by suppressing rapamycin-induced AKT signaling

Bron: http://medischcontact.artsennet.nl

Sprankel nieuwe naam voor Nederlandse mousserende wijn

Sprankel (bron: By the Grape)

..... Sprankel (bron: By the Grape)

Nederlandse wijnboeren en Perswijn gingen op zoek naar een passende naam voor onze Nederlandse bubbels en vonden deze in de naam Sprankel. Waar Frankrijk bekkend staat om haar Champagne en Crémant, Italie om haar Prosecco, Duitsland met Sekt, Spanje met Cava en vanaf nu Nederland met Sprankel. Lezers van het wijntijdschrift Perswijn kregen via het magazine de oproep om een pakkende naam te bedenken voor onze Nederlandse bubbel. De jury bestond uit Ronald de Groot, hoofdredacteur en uitgever van Perswijn, René van Druenen van Viticonsult en wijnjournalist Hubrecht Duijker. Wij van By the Grape zijn dol op bubbels en vinden deze actie dan ook meer dan geslaagd. Voor Nederlandse mousserende wijn zien wij een grootse toekomst!

Wel willen wij iedereen oproepen die dat nog niet heeft gedaan de petitie tegen de hoge strafaccijns op mousserende wijn digitaal te ondertekenen. Op deze manier kunnen we straks betaalbaar Nederlandse Sprankel drinken. Ondertekenen kan hier >

Geniet van een Sprankelend leven!

Bron: By The Grape

Als Achterhoekse Wijnbouwers hebben we hier ook  Sprankel

Sprankel Wijn

Achterhoekse wijn voor KLM in het Stan Huygens Journaal

KLM

Een hoogtepunt was afgelopen woensdag het overhandigen van de eerste fles Johanniter/Solaris aan KLM, onder de zeer belangstellende en gewaardeerde aanwezigheid van Willem Kool, beter bekend onder de naam Stan Huygens van het gelijknamige journaal in de Telegraaf. Na de ontvangst bij Dierkinck en een rondleiding door de kelder begaf het gezelschap zich naar restaurant de Stenen Tafel in Borculo.
Begeleid, maar vooral geïnspireerd, door onze wijnen serveerde Raymond Prinsen een geweldige lunch. Kunstenaar / rockgitarist en vriend Adje Vandenberg had een fles Johanniter in een kunstwerk omgetoverd ter overhandiging aan Ger Bergkotte van KLM. Ad staat, net als KLM, wereldwijd bekend als the Flying Dutchman vanwege zijn optredens in veel landen. Het meest bekend is hij toch van de hit “here I go again” van de groep Whitesnake.
Hulde aan Maarten en Esther voor alle goede zorgen !
Benieuwd wat er uiteindelijk over in het Stan Huygens Journaal verschijnt.

Foto bij restaurant de Stenen Tafel in Borculo

Foto bij restaurant de Stenen Tafel in Borculo

Return top
 
wordpress visitor counter