Archive for the ‘Wijn’ Category

Achterhoekse wijn perfect bij uw kerstdiner

Een Achterhoekse wijn past perfect bij uw kerstdiner!

Wijn bij het kerstdiner

De achterhoekse wijnen passen zeer goed bij het kerstdiner, er is een aantal wijnen dat goed bij wildgerechten past, zoals de Regent en de Regent op holt!

Indien u iets minder krachtig vlees heeft passen de Rondo, “Goodgoan” en de Marechal Foch goed bij uw kerstdiner!

Natuurlijk hebben we ook goede begeleiders bij visgerechten, zoals de Johanniter en de Uutbloas’n.

De Solaris of Solaris op Holt past goed bij de pittige witvleesgerechten en pittige kazen.

Hier tevens een beschrijving over de kerstwijn

 

Online kunt u de wijn in onze webshop bestellen!

 

 

 

Achterhoekse wijn voor KLM in het Stan Huygens Journaal

KLM

Een hoogtepunt was afgelopen woensdag het overhandigen van de eerste fles Johanniter/Solaris aan KLM, onder de zeer belangstellende en gewaardeerde aanwezigheid van Willem Kool, beter bekend onder de naam Stan Huygens van het gelijknamige journaal in de Telegraaf. Na de ontvangst bij Dierkinck en een rondleiding door de kelder begaf het gezelschap zich naar restaurant de Stenen Tafel in Borculo.
Begeleid, maar vooral geïnspireerd, door onze wijnen serveerde Raymond Prinsen een geweldige lunch. Kunstenaar / rockgitarist en vriend Adje Vandenberg had een fles Johanniter in een kunstwerk omgetoverd ter overhandiging aan Ger Bergkotte van KLM. Ad staat, net als KLM, wereldwijd bekend als the Flying Dutchman vanwege zijn optredens in veel landen. Het meest bekend is hij toch van de hit “here I go again” van de groep Whitesnake.
Hulde aan Maarten en Esther voor alle goede zorgen !
Benieuwd wat er uiteindelijk over in het Stan Huygens Journaal verschijnt.

Foto bij restaurant de Stenen Tafel in Borculo

Foto bij restaurant de Stenen Tafel in Borculo

KLM introduceert Achterhoekse wijn in business class

KLM introduceert Achterhoekse wijn in business class

donderdag 26 augustus 2010 | 16:25 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 26 augustus 2010 | 17:06

DOETINCHEM – Wie vanaf november met luchtvaartmaatschappij KLM vliegt, kan een glas Achterhoekse wijn bestellen op grote hoogte.

De witte cuvee Johanniter-Solaris 2009 van de Verenigde Achterhoekse wijnbouwers is volgens KLM bestand tegen de condities in een vliegtuig.

“Het gaat om 6400 flessen”, zegt een tevreden wijnboer Gerhard Ensing. “Een opsteker voor de Achterhoekse wijn.”

Wijnkenner Hubrecht Duijker, die de wijnkaart samenstelt voor KLM, heeft de wijnboeren geadviseerd bij het maken van de ‘vliegtuigwijn’. Duijker had de Achterhoekse wijn in 2009 al geproefd, maar niet geschikt gevonden om te serveren in het vliegtuig. Druk- en hoogteverschillen zijn van invloed op de smaak- en reukbeleving, waardoor het belangrijk is dat een wijn meer body heeft, aldus Duijker.

De wijn wordt overigens alleen in de business class geserveerd.

Bron: www.gelderlander.nl

Jancis Robinson totaal verrast door kwaliteit Nederlandse wijn

Anda Schippers

Jancis Robinson totaal verrast door kwaliteit Nederlandse wijn


Jancis Robinson proeft Nederlandse wijnen in haar tuin (Foto: Irene te Dorsthorst / By The Grape)

Hoe vaak gebeurt het dat je een van de belangrijkste wijnschrijvers op aarde blij kunt verrassen met wijn die ze nog niet kent? Het overkwam een team van By the Grape op zaterdag 21 augustus.

’s Ochtends om halftien belden we aan bij het tweede huis van Jancis Robinson in de Languedoc. Terwijl documentairemaker Fred van Dijk enDerrick Neleman Jancis’ huis onveilig maakten en haar man Nick Lander in de keuken filmden (waar hij onze lunch stond te koken), zat ik met La Robinson op de bank voor een uitgebreid interview.

By the Grape had een aantal Nederlandse wijnen vooruitgestuurd om die samen met Jancis Robinson te kunnen proeven. Tijdens het interview werd duidelijk dat Jancis niet al te veel verwachtte van die proeverij. Maar toen ze een uurtje later in haar tuin, in de schaduw van een grote boom (het was een bloedhete dag), de eerste slokken nam, spatte de verbazing van haar gezicht. Ze was totaal verrast door de kwaliteit van Nederlandse wijn. Beter dan Engelse wijn, vond ze. Complimenten voor de wijnmakers, zei ze. In no time stuurde ze een tweet de wereld in: Just tasted a range of Dutch wines. SO surprised by how well made they were.

Later die dag kondigde ze aan zéker over deze Holland-grown wine surprises te schrijven op haar site. En dat heeft ze gedaan. Kijk opwww.jancisrobinson.com voor haar verslag, dat als titel heeft: My most surprising tasting ever.

Het interview met Jancis kun je binnenkort lezen in By the Grape Magazine. De documentaire, inclusief de proeverij, zal te zien zijn op de iPadversie van By the Grape Magazine.

Bron:  Bythegrape

Return top
 
wordpress visitor counter