Archive for the ‘Wijngaard’ Category

Loofsnijden Solaris juni 2011

Filmpje loosnijden in de wijngaard:

Loofsnijden van Solaris bij wijngaard Hesselink (20-6-11).
Roterende messen snijden de bovenkant en de zijkanten van de rij met druiven af. ERO loofsnijder.
Dit is de eerste keer loofsnijden, het is meer ‘toppen” (de langste uitlopers wegsnijden), zodat de uitlopers niet gaan hangen of teruggroeien in de rij. Bij de tweede keer loofsnijden zullen er meer bladeren en stengels afgaan.

Druiven snoeien wintersnoei 2011

Druiven snoeien bij Wijngaard Hesselink
In dit geval met een electrische schaar, oppassen voor de draden, die knip je zo door.

Hieronder:
Hier kun je zien hoe het snoeihout tussen de draden weggetrokken wordt. De hond probeert af en toe te helpen.(takken wegtrekken) :-)

Trosdunnen 2010

Eind juli zijn wij begonnen met trosdunnen. Door de goede bloei (warme weer) zijn er veel en zware trossen ontstaan. Om kwaliteit te waarborgen knippen wij 60 tot 75 procent van de druiven weg.  Op de foto hieronder het resultaat van “de groene oogst” .

Update stadium druiven 24 mei 2010

Update stadium wijnstokken 24 mei

OP de foto hieronder kunt u zien hoever de druiven zijn ontwikkeld. Door de kou van de afgelopen tijd loopt de ontwikkeling iets achter bij gemiddelde jaren. In dit stadium zijn wij druk met “scheutdunnen”, dat wil zeggen dat we de scheuten die naar onderen gericht zijn, de dubbele scheuten en de scheuten die teveel zijn weg nemen. Ons streven is ongeveer 12 scheuten per druivenstok. (Het begin van de trosjes is zichtbaar)

druiven-scheut

Return top
 
wordpress visitor counter